RECENSIE: Spiegel van de ziel | Singer Laren

Er kwam rond 1900 een nieuwe kijk op kunst. Het idee dat een schilderij een realistische weergave van de werkelijkheid moest zijn werd losgelaten. Het gevoel dat een schilderij opriep werd belangrijker. Kunst moest de binnenwereld van de mens aanspreken, de ziel.

Deze tentoonstelling bestaat uit ruim 60 werken. Ieder werk roept een andere emotie op. Ontdek tijdens de tentoonstelling wat jouw ziel raakt.

Ik was gecharmeerd van onder andere de werken van Jan Toorop, Jac. van Looy en Franz Deutmann, maar de tentoonstelling biedt nog zoveel meer mooie werken.

Het Singer Laren wordt zeer goed bezocht. Het is een komen en gaan van bezoekers. Zelden heb ik een museum van dit formaat zo druk bezocht gezien. Wellicht zegt dit iets over de kwaliteit van het museum. Binnen is het echter niet overvol. Een bezoek aan deze tentoonstelling neemt ongeveer een uur in beslag. Een aanrader!

De tentoonstelling ‘Spiegel van de ziel. Toorop tot Mondriaan’.

One thought on “RECENSIE: Spiegel van de ziel | Singer Laren

  1. De vijfsterrenbeoordeling betreft de tentoonstelling “spiegel van de ziel, van Toorop tot Mondriaan”. Prachtige tentoonstelling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !