RECENSIE: Van Barbizon tot Bergen | Singer Laren

Read Time:1 Minute, 42 Second

De tentoonstelling van Barbizon tot Bergen betreft een selectie schilderijen van landschapsschilders uit de collectie van het museum. Barbizon is een dorpje ten zuiden van Parijs. In de 19de eeuw vestigde een groep kunstschilders zich daar om te schilderen in de ongerepte natuur waarbij zij probeerde de schoonheid van het landschap zo goed mogelijk weer te geven. In Bergen vestigde zich eveneens een groep schilders. Deze groep zette zich af tegen de in hun ogen ‘brave’ impressionistische landschappen en schilderde op geheel eigen wijze. De tentoonstelling toont diverse doeken van landschapsschilders, ieder met een eigen stijl, tijd, en plaats.

De Fransman Julien Dupré is een van de schilders die naar Barbizon trekt om in de buitenlucht het plattelandsleven te schilderen. Dupré ontwikkelt zich tot een voortreffelijke dierenschilder, zoals te zien is op dit zonnige paneeltje van twee liggende koeien.

Co Breman schildert het landschap van Blaricum onder invloed van de nieuwste schilderkunst uit Parijs met gestippelde verftoetsen.

Elsa Berg verblijft in Bergen. Zij schildert Het Oude Hof naar de stijl van de Bergense School. De gloedvolle kleuren en de gestileerde bomen aan weerszijden van het huis versterken de mystieke sfeer van de voorstelling.

Van Barbizon tot Bergen bevat uiteraard nog veel meer werken. Andere bekende kunstenaars in de tentoonstelling zijn, Claude Monet, Anton Mauve, Charles Daubigny, George Hendrik Breitner, Kees Maks, Henri Le Sindaner, Leo Gestel, Henri Le Fauconnier en Piet van Wijngaerdt.

Je bezoekt deze tentoonstelling met een entreebewijs voor de tentoonstelling Spiegel van de ziel. Toorop tot Mondriaan.

Een bezoek aan deze tentoonstelling neemt ongeveer een uur in beslag, het museum combineert deze tentoonstelling met twee andere, namelijk: Spiegel van de Ziel en Beeldenrijm. Er is dus genoeg te zien. Het is een erg mooie tentoonstelling. Ontdek het zelf. Een aanrader!

De tentoonstelling ‘Van Barbizon tot Bergen’ is nog t/m 10 mei 2020 te zien in Singer Laren.

Meer informatie

Paula

Over de schrijver

Paula

Ik ben Paula. Kunst is voor mij een hobby. "Een hobby die het korte leven de moeite waard maakt.” Leuk als je mij volgt. Je mag mij ook mailen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Close

LAATSTE BERICHTEN