RECENSIE: Van Gogh Museum Amsterdam

RECENSIE: Van Gogh Museum Amsterdam

Het Van Gogh Museum is één van de best bezochte musea in Nederland. Het ontving 2,1 miljoen bezoekers in 2019. De grote expositie Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature nam daarvan 360.000 bezoekers (17 procent) voor zijn rekening, 137.000 bezoekers kwamen uit Nederland. Dat maakt het de populairste tentoonstelling van het Van Gogh Museum onder bezoekers uit het eigen land ooit. Maar de toevloed staat ook garant voor opstoppingen.

Reserveren

Wil je het Van Gogh Museum bezoeken, reserveer dan je tickets vooraf. Tickets kun je hier reserveren (tickets € 19,-). Zonder reservering kom je het Van Gogh Museum momenteel namelijk niet in.

Regels

Fotograferen en filmen is niet toegestaan in het Van Gogh Museum. Toch zijn er toeristen die evengoed filmen en fotograferen, waardoor de algemene indruk ontstaat dat het is toegestaan. Voor de beveiliging is het met zulke grote aantallen bezoekers moeilijk controleerbaar. In 2013 deed het museum een proef waarbij bezoekers voor het eerst wél foto’s mochten maken. Dat leverde zo veel irritatie op bij andere bezoekers, dat het verbod opnieuw werd ingevoerd.

Dat mag niet Jesse

Ook celebs gaan weleens in de fout. Eerder verscheen de Amerikaanse Acteur Jesse Tyler Ferguson in het nieuws met een foto vanuit het Van Gogh Museum.

Het Van Gogh Museum is indrukwekkend en het bezoeken meer dan waard. Reserveer vooraf en probeer je bezoek buiten de vakantieperiode te plannen.

Van Gogh Museum
Museumplein 6
1071 DJ Amsterdam
www.vangoghmuseum.nl

Hoofdbeeld: Jan-Kees Steenman

error: Alert: Content is protected !