RECENSIE: Van Gogh Museum Amsterdam

Het Van Gogh Museum is één van de best bezochte musea in Nederland. Het ontving 2,1 miljoen bezoekers in 2019. De grote expositie Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature nam daarvan 360.000 bezoekers (17 procent) voor zijn rekening, 137.000 bezoekers kwamen uit Nederland. Dat maakt het de populairste tentoonstelling van het Van Gogh Museum onder bezoekers uit het eigen land ooit. Maar de toevloed staat ook garant voor opstoppingen.

Reserveren

Wil je het Van Gogh Museum bezoeken, reserveer dan je tickets vooraf. Tickets kun je hier reserveren (tickets € 19,-). Zonder reservering kom je het Van Gogh Museum momenteel namelijk niet in.

Regels

Fotograferen en filmen is niet toegestaan in het Van Gogh Museum. Toch zijn er toeristen die evengoed filmen en fotograferen, waardoor de algemene indruk ontstaat dat het is toegestaan. Voor de beveiliging is het met zulke grote aantallen bezoekers moeilijk controleerbaar. In 2013 deed het museum een proef waarbij bezoekers voor het eerst wél foto’s mochten maken. Dat leverde zo veel irritatie op bij andere bezoekers, dat het verbod opnieuw werd ingevoerd.

Dat mag niet Jesse

Ook celebs gaan weleens in de fout. Eerder verscheen de Amerikaanse Acteur Jesse Tyler Ferguson in het nieuws met een foto vanuit het Van Gogh Museum.

Het Van Gogh Museum is indrukwekkend en het bezoeken meer dan waard. Reserveer vooraf en probeer je bezoek buiten de vakantieperiode te plannen.

Van Gogh Museum
Museumplein 6
1071 DJ Amsterdam
www.vangoghmuseum.nl

Hoofdbeeld: Jan-Kees Steenman

4 thoughts on “RECENSIE: Van Gogh Museum Amsterdam

 1. ***** (5 sterrren)
  Met de werken van de kunstenaar van Gogh van verschillende stadia
  Het omvat de werken van artiesten die zijn beïnvloed door van Gogh,
  Er was een tentoonstelling van Millett en een aantal van zijn beroemdste werken.
  De tentoonstelling heeft een hele dag nodig om te bezoeken, de meerderheid van de secties bij te wonen, is zeer georganiseerd en maakt je bewondert de manier waarop de show en aandacht is,

 2. * (1 ster)
  Kom je van Bergen op Zoom. Heb je via Stocard de museum Jaarkaart gedownload. Via de website een tijdslot gereserveerd. Mag je NIET naar binnen omdat je geen fysieke kaart kunt laten zien. Zwaar teleurgesteld weer terug naar Bergen op Zoom. 2 x 140 km voor Jan met de korte achternaam gereden. Waar kan ik deze kosten declareren.?

 3. ***** (5 sterren)

  Prachtig museum met mooie kunst van; Van Gogh. Kaartjes krijgen duurt heel lang, vanwege de lange wachtrij, maar hier is een trucje voor namelijk: bestel ze online, dan kom je zo binnen en kan je genieten van super, prachtige, mooie en interessante kunst. Ook kun je hier het levensverhaal van; Van Gogh, zeker een aanrader. Niet te duur en mooi dat het aan het Museumplein ligt. Als je toerist bent of gewoon Nederlander die van kunst houdt dan is dit een aanrader!! Eten hier is overal wel duur…

 4. Na een plezierig en gastvrij bezoek aan het Rijksmuseum en Stedelijk museum die dag hebben we een kater overgehouden aan de entree van het Van Gogh museum. Met een museumkaart zou het met een scan voor elkaar moeten zijn. Maar nee: in de rij staan, moeilijk intoetsen voor tijdslot, weer in een rijtje voor museum, toegangsbewijs en museumkaart gescand( in de juiste volgorde!), in de hal zijn aanwijzingen niet duidelijk, de uitgang vinden ook niet. Het personeel is uiterst koel, kortaf en ongastvrij. Klap op de vuurpijl: ik mocht geen foto’s nemen wat bij alle musea mag. Reden: dan staat u anderen in de weg ER STOND NIEMAND IN DE ZAAL want het museum ging bijna dicht.
  Wat is dit voor beleid? Wie is hier directeur? Van Gogh had een stoornis, maar dat hoeft toch niet over te slaan op directie en personeel.
  Voorlopig maar even geen Van Gogh museum, wat ik ten zeerste betreur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !