Remy Jungerman

Remy Jungerman

Remie (Remy) Asse Jungerman (Moengo, 1959) is een in Suriname geboren beeldend kunstenaar, overwegend werkzaam in Nederland.

Biografie

Remy Jungerman volgde van 1985 tot 1989 de Academie voor Hoger Kunst- en Cultuuronderwijs in Paramaribo en studeerde beeldhouwkunst van 1990 – toen hij zich in Nederland vestigde – tot 1993 aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij maakte studiereizen en kreeg in 2006 als eerste van zes kunstenaars de kans om een stage van een maand te volgen in het Amsterdams Grafisch Atelier.

Jungerman schilderde aanvankelijk schilderijen in een abstracte, surrealistische stijl die soms deed denken aan die van Joan Miró. De gezichten van de afgebeelde personen vertoonden maskerachtige trekken en het kleurgebruik was uitbundig. Later legde Jungerman zich meer toe op installaties, opgebouwd uit allerlei materialen, die vaak reminiscenties aan het koloniale verleden met zich meedragen (jute van koffiezakken, witte grond, opgezette dieren). Inzet van zijn werk is om te laten zien hoe mensen uit verschillende culturen proberen zich verstaanbaar te maken. Hoe geven mensen vorm aan communicatie in de beeldtaal die zij gebruiken, in hun logo’s, hun fotografie, of in complexer samengestelde vormen van expressie.

Remy Jungerman kende solo-exposities en nam deel aan groepsexposities in veel Europese landen, maar ook in Suriname, de Nederlandse Antillen, Brazilië en Argentinië. Samen met Iris Kensmil vertegenwoordigt hij in 2019 Nederland tijdens de Biennale van Venetië met een presentatie onder de titel Measurement of Presence in het Nederlandse paviljoen.

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia-artikel Remy Jungerman. Deze tekst is beschikbaar onder de licentie CC-BY-SA 3.0

Contact
Galerie Ron Mandos
Prinsengracht 282 – Amsterdam
remyjungerman@gmail.com
remyjungerman.nl

Alles over Remy Jungerman

error: Alert: Content is protected !