Rob Scholte: Watskebeurt?

We gaan het hebben over Rob Scholte, één van de meest fascinerende kunstenaars van deze tijd.

Klein sprongetje terug in de tijd:

Rob Scholte leefde het leven in the fast lane. Hij was een van de grootste kunstenaars van het land. Het geld en de opdrachten stroomde binnen. Er is zelfs een verhaal bekend waarbij Rob een aanbod van 20.000 gulden, om slechts ‘Rob’ en ‘Scholte’ op een doek te schilderen, afsloeg. Hij had everything going. Met zijn charisma en ‘loopje’ liet hij menig vrouw in katzwijm vallen. Zo ook actrice en fotomodel Micky Hoogendijk, met wie hij in 1994 in het huwelijk trad in housetempel de RoXY. Een half jaar na het huwelijk voltrok zich echter de meest zwarte dag uit het leven van de jonge kunstenaar. Een handgranaat onder zijn auto kwam ter ontploffing. Een aanslag die Scholte zijn beide benen kostte. De jaren na de aanslag was Rob bezeten op zoek naar de ware toedracht van de bomaanslag. In 2019 verklaarde Scholte in een interview eindelijk te weten wie de daders waren. Dit nieuws heeft hij alleen nog niet gedeeld met het grote publiek. Vandaar onze vraag: Rob, watskebeurt?

It’s time for a comeback

Rob Scholte is een fascinerende man die veel van kunst weet. Zijn laatste overzichtstentoonstelling in Nederland dateert van meer dan shocking 30 jaar geleden in Museum Boymans-van Beuningen (1988). Daarom laat Museum de Fundatie in Zwolle van 11 september 2021 – 09 januari 2022 in de overzichtstentoonstelling ‘Reproductie Verplicht’ de schilderijen van Rob Scholte zien, met vele bruiklenen uit museale en particuliere collecties in binnen- en buitenland, met als toegift nieuw werk. Nog even geduld dus, maar zet deze datum alvast in je agenda!

Benieuwd naar de tentoonstellingen die nu alvast te zien zijn? Check de agenda.

Jan

Jan

Ik ben Jan en ik geloof heilig dat het belangrijk is om cultuur door te geven aan de volgende generaties. Leuk als je me volgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Menu
Close
error: Alert: Content is protected !