RECENSIE: Rogier Jonk & Lida Dijkstra in Bergen

RECENSIE: Rogier Jonk & Lida Dijkstra in Bergen

Gisteren had ik zin om naar Bergen aan Zee te gaan en daar een beetje rond te snuffelen. Bergen is een gezellig kunstenaarsdorpje met een bepaalde mystiek. Sinds jaar en dag komen kunstenaars naar het dorp. Met de lommerrijke lanen en de unieke ligging tussen bos en duin is het kennelijk een goede plek om inspiratie op te doen. Bergen heeft daarom ook tal van galeries.

Galerie Rogier Jonk en Lida Dijkstra

Een verrassend grote galerie is die van Rogier Jonk en kunstenaar Lida Dijkstra tezamen in het centrum op Plein 7. Je kunt er heerlijk rondneuzen.

Dit vond ik er ook, dit is toch enig:

Rogier Jonk Gallery

Rogier Jonk zet zich al 25 jaar actief in voor kunstenaars. In zijn galerie bevindt zich een doorlopende collectie van Karel Appel, Herman Brood, Nic Jonk, Kees van Bohemen, Anton Heyboer, Peter Diem, Corneille. Von Visser en meer.

Galerie Lida Dijkstra

Lida Dijkstra is zelf kunstenaar. Naast haar eigen fraaie glasobjecten exposeert zij werk van nog tien, telkens wisselende, kunstenaars.

Artcafé

In het pand bevindt zich ook een Artcafé. Het is een ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers en kunstenaars om onder het genot van een drankje te genieten van alle kunst die daar aanwezig is. Rogier Jonk verzorgd daar regelmatig bijeenkomsten.

Expositieruimte

Ik had het bijna gemist, maar via een trap bij de zij-ingang kom je terecht in een grote ondergrondse expositieruimte.

Er is dus genoeg te zien en beleven.

Ben je in Bergen en heb je tijd over, loop er dan even naar binnen.

Zien?

Rogier Jonk & Lida Dijkstra
Plein 7
1861 JX Bergen

Meer informatie Lida Dijkstra

Meer informatie Rogier Jonk

error: Alert: Content is protected !