Rory Pilgrim

Rory Pilgrim

De Britse kunstenaar Rory Pilgrim (1988, Bristol, Verenigd Koninkrijk) woont en werkt in Nederland. Zijn werk werd in 2019 bekroond met de prijs Prix de Rome 2019. Aan deze prijs voor beeldend kunstenaars jonger dan 40 jaar is een geldbedrag van 40.000 euro verbonden en een werkperiode in Rome.

De kunstenaar maakte The Undercurrent in de stad Boise in de Amerikaanse staat Idaho. In de vijftig minuten durende film worden een aantal jonge klimaatactivisten en daklozen op een dromerige manier geportretteerd in de natuur.  Pilgrim wil zijn portret van de gemeenschappen in Boise verder uitbreiden de komende jaren.

De Brit maakt naast video’s ook performances, installaties en muziek. De kunstenaar vindt het belangrijk om in zijn kunst een platform te bieden aan verschillende stemmen en gemeenschappen, die vaak activistisch zijn. Het feministische motto ‘het persoonlijke is politiek’ noemt hij het fundament onder zijn kunst.

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia-artikel Rory Pilgrim. Deze tekst is beschikbaar onder de licentie CC-BY-SA 3.0

Contact
Gouwstraat 23 – Rotterdam
rorypilgrim.com

Alles over Rory Pilgrim

Tags:

error: Alert: Content is protected !