Viviane Sassen

Viviane Sassen

Viviane Sassen (Amsterdam, 5 juli 1972) is een Nederlands beeldend kunstenaar en fotograaf.

Leven

Als kind leefde Viviane Sassen in Kenya. Ze werkt nog steeds regelmatig in Afrika. Ze studeerde van 1990 tot 1992 mode aan de Academie voor Beeldende Kunst te Arnhem, maar ze richtte zich al snel op fotografie en studeerde dit vak van 1992 tot 1996 aan de Hogeschool voor Beeldende Kunst Utrecht.

Werk

Viviane Sassen werkt in de modewereld en in de beeldende kunst. Ze behoort tot een jonge generatie interdisciplinaire fotografen en kunstenaars die persoonlijk werk, commerciĆ«le opdrachten en werk in opdracht met elkaar vermengen. Sassen staat bekend om het gebruik van geometrische vormen, vaak abstracties van het menselijk lichaam. De lichamen in haar werk zijn vaak met elkaar verstrengeld. Hierbij werd ze geĆÆnspireerd door haar jeugd in Afrika, waar ze dagelijks in fysiek contact kwam met vreemden. Omdat ze van Afrika geen stereotiepe beelden wil neerzetten (zoals armoede en hongersnood), komen in haar werk vaak typisch Afrikaanse, hedendaagse elementen voor, zoals mobiele telefoons en auto’s.

Het werk van Sassen is over heel de wereld tentoongesteld. Het was onder meer onderdeel van de New Photography tentoonstelling bij het Museum of Modern Art in 2011 en van Modern Times in het Rijksmuseum in 2014-15.

In de modewereld maakte ze campagnes voor onder andere Miu Miu, Stella McCartney en Louis Vuitton.

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia-artikel Viviane Sassen. Deze tekst is beschikbaar onder de licentie CC-BY-SA 3.0

Contact
Lijnbaansgracht 136
1016 VV Amsterdam
06 53595314
vivianesassen.com

Alles over Viviane Sassen

error: Alert: Content is protected !