Voorlinden Museum

Read Time:24 Second

Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar in Zuid-Holland. De erin ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland.

Online

Je kunt het museum ook online bezoeken. Klik hier voor een Virtual Tour door het museum

Zien?

Voorlinden Museum
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar
www.voorlinden.nl

Tim

Over de schrijver

Tim

Ik ben Tim. Vrijwilliger bij RK&C. Leuk als je ons volgt!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

7 thoughts on “Voorlinden Museum

  1. Ruim opgezet tentoonstellingsgebouw in een mooie omgeving. Parkeren auto, motor of fiets op 250 of 500 meter van de ingang. Evt. kan vervoer naar de ingang worden gereserveerd voor invaliden (2 dagen tevoren).
    Het gebouw heeft 3 sectoren, bestaande uit verschillende zalen. De tentoonstellingen die ik bezocht waren Momentum, Rendez-Vous, Anselm Kiefer en Highlights. Voorlinden geeft de ruimte aan de werken.

  2. Mooie collectie, ruim opgezet en prachtige architectuur en tuinen. Ook leuk met kinderen/tieners!

  3. Prachtige tuin en mooi museum. Bij mooi weer zeker aanrader. Veel conceptual art en een enkele klassieker. Skyspace van James Turrell bijzonder en werk van Richard Serra en William Kentridge.

  4. Het aantal auto’s op de parking deed vermoeden dat het druk was binnen. Door de covid maatregelen verliep het bezoek gespreid en was er binnen van de drukte niet veel te merken zodat het bezoek ontspannen verliep. Mooi museum met een gevarieerd aanbod aan moderne kunst. Zeker een bezoek waard.

  5. Geweldig museum. We hebben genoten, erg boeiend en verrassend. Lang gewacht maar mijn verwachtingen werden overtroffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Close
error: Alert: Content is protected !