RK&C


RK&C houdt ervan om mensen samen te brengen en te laten genieten van Kunst & Cultuur. Wij doen dit in de vorm van cultuureducatie. We proberen mensen te raken in hun directe leefomgeving.

Cultuursector


Er bestaat een urgente behoefte aan het in stand houden van de culturele sector. Om zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om Kunst & Cultuur door te geven initiëren we diverse projecten.

Bedreigingen


Veel kunstenaars kunnen nauwelijks rondkomen en vinden in hun nabije omgeving niet de ruimte om zich volledig te ontwikkelen. Wij vinden dat daar verandering in moet komen.

Ruimte


Wij vinden of maken ruimte en verbinden op die manier cultuurmakers met het publiek. Wij maken daarmee cultuur laagdrempelig en bereikbaar voor iedereen. Zo dragen we bij aan een sterke cultuursector.

Cultuureducatie


Studies tonen de positieve invloed van cultuureducatie aan op onze hersenen. Het is dan ook wenselijk dat een ieder toegang heeft tot cultuureducatie. Dat klinkt logisch, maar dat is het momenteel niet.

In jouw buurt


Het streven is naar een cultuurbeleid waarin meer rekening wordt gehouden met regionale keuzes. Regio’s zijn goed in staat om zelf de culturele voorzieningen af te stemmen op de aanwezige infrastructuur.